maanantai 2. toukokuuta 2011

Vapun herkut

Edellisestä kirjoituksesta onkin kauheasti aikaa. Viikot ovat vaan suhahtaneet ohi. Vappukin meni jo, mutta kerronpa kuitenkin herkuista, joita viikonloppuna nautittiin.


Kokeilussa olivat nimittäin Dansukkerin greippisiman ohje ja Kinuskikissan hauska uusi idea murobrownies. Herkkua oli kumpainenkin tuotos! Simassa erityisen kivaa oli se, että se maistui simalta, mutta siinä oli kiva greippinen häivähdys. Bitterisestä jälkimausta en ihan hirveästi pitänyt, mutta ei se juomaa pilannutkaan. Mustikkasimaakin kokeilin, mutta se ei ollut omaan makuuni. Ihan ok, mutta mieluummin syön mustikat mustikoina tai vaikka piirakassa, silloin niiden maku pääsee paremmin oikeuksiinsa kuin simassa jossa mustikka ei maistunut mielestäni riittävästi. Kesällä täytyy ehdottomasti kuitenkin kokeilla raparperisimaa.

Murobrowniet olivat ihanaisia, makeita, suussasulavan suklaisia ja täyttäviä. Pienikin pala riitti sammuttamaan makeanhimon. Paras juttu oli kuitenkin se, että koska pohjana on muropohja, pysyy brownie mukavasti kasassa eikä ole kädessä ärsyttävä lötkö. Seuraavaa kertaa ajatellen muropohjaa voisin paistaa hieman vähemmän aikaa, nyt meni ihan himpun liian kypsäksi. Tässä satsissa käytin brownietaikinassa kaurahiutaleita, mutta kookoshiutaleetkin houkuttavat. Seuraavalla kerralla sitten.

2 kommenttia:

  1. Oi nam, raparperisima kuulostaa ihanalta! Tämä täytyy laittaa korvan taakse, kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista
  2. Mai: Niin kuulostaa, toivottavasti myös on. Kun sima on ihanaa ja raparperi on ihanaa, niin luulisi, että myös raparperisima on ihanaa. Ja ole hyvä vaan :) Kerro millaista tuli, jos ehdit testata ensin. Ja toki muutenkin!

    VastaaPoista

Kaikki kommentit ovat erityisen tervetulleita. Kiitos niistä!