tiistai 5. huhtikuuta 2011

Magneettiongintaa

Taannoin juhlittiin hyvän ystäväni tytön synttäreitä. On kovin vaikea keksiä lahjaa yksivuotiaalle, ainakin sellaiselle jolla on jo vaikka mitä. Muun muassa siitä syystä halusin tehdä lahjan itse, silloin ei ainakaan tule toista samanlaista vastaan.

Ihastuin neuvolan odotushuoneessa puiseen magneettiongintaan. Siitä sain idean, että senhän voi tehdä myös itse ja kankaasta. Siispä tuumasta toimeen. Ylijäämätilkut esiin, vanut hollille ja magneetit askartelukamojen kätköistä. Syntyi 3 kalaa, 3 meritähteä, 3 kampasimpukkaa ja 1 mustekala. Ongen tein pyöreästä rimasta, satiininauhasta, isosta puuhelmestä, magneetista ja kangastilkusta. Puuhelmi on pujotettu satiininauhaan, magneetti liimattu pikaliimalla helmeen ja koko hoito ommeltu kangastilkun kätköihin.



Kankaiset kalaset toimivat leikeissä myös pehmolelun tavoin, sillä saattaapi olla että varsinainen onginta vaati vielä hieman enemmän keskittymiskykyä kuin mitä yksivuotiaalla on. Mutta tulee se onkimisenkin aika jossain vaiheessa. Tästä todisteena päivänsankarin isä, joka oli varsin innokas onkija :) Ja koska pehmofisuissa on magneetit muttei liikaa vanua, ne ovat riittävän kevyitä jääkaapin oveen ja magneettileikkeihin myös keittiössä. Monikäyttöinen lelu siis, vahingossa.

Kuvat on ottanut Mai. Kiitos!

3 kommenttia:

  1. On ne kyllä mainiot!! Tällä hetkellä tikku on neidillä yksi suosikkilelu, sitä on kiva heilutella ja viskellä :) Onkiminen jää edelleen isän, ja äidinkin, harrastukseksi :)

    VastaaPoista
  2. Ihana lahja! Tosi kauniita ongittavia, ja hauska idea!

    VastaaPoista
  3. Mai: Mukava kuulla ja hauskaa että osat toimivat noinkin :) Lapset kyllä keksii asioille paljon enemmän käyttötarkoituksia kuin aikuiset. Toivottavasti onkitikku ei kuitenkaan aiheuta kovin paljon tuhoa :) Ja mukavaa onkimisharrastusta isälle ja äidille!

    Anonyymi: Kiitos! Itsekin tykästyin ideaan kovasti. Ja on mukavaa, että kehittävä lahja voi olla myös viehättävä :)

    VastaaPoista

Kaikki kommentit ovat erityisen tervetulleita. Kiitos niistä!