keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Kakkua!



Kyllä. Oli vaan pakko saada täytekakkua, täysin ilman syytä. Ja kakun myös tein :) Kyseessä on banaanirahkakakku. Pohjana ihan tavallinen sokerikakkupohja (4 munaa), kostutuksena mustaherukkamehua, välissä banaanirahka ja vadelma-maitosuklaaganache (tupla-annos). Kuorrutteena kermavaahto ja Baileys-tahna, jota oli pakko päästä testaamaan. 


Aina onnistuvan sokerikakkupohjan resepti

Tarvitaan:
  • munia
  • sokeria
  • perunajauhoja
  • vehnäjauhoja
  • leivinjauhetta



Banaanirahka (tai mikä tahansa muukin rahka)

Tarvitaan:
  • 2 kypsää banaania (tai marjoja tai muita hedelmiä)
  • 2 dl kuohukermaa
  • 250 g maitorahkaa
  • sokeria/vaniljasokeria
Soseuta banaanit, vispaa kerma vaahdoksi, yhdistä kaikki aineet. Tarkista maku, lisää sokereita tarvittaessa.



Kyllä tuli hyvä kakku! Baileys-kuorrute oli loistava. Sopisi myös aikuisten kuppikakkuihin. Toisaalta toimii mielestäni myös pelkkänä suklaatahnana erinomaisesti, mikäli ei tahdo likööriä kuorrutukseen laittaa. Tosi käyttökelpoinen ohje, hyvät suhteet, tahnassa hyvä koostumus.



 Mihinkähän tuon lopun kakun vaan laittaisi.. :)

2 kommenttia:

  1. Oh no, mä en varmaan kerkiä enää... :s Mutta näyttää ihan "sika-hyvälle"! :D
    -Saara

    VastaaPoista
  2. Saara: Kakku loppuikin ihan yllättävän nopeasti, se oli vaan niin herkullista. Ratkaisu on: tehdään yhdessä uusi kakku! :D

    VastaaPoista

Kaikki kommentit ovat erityisen tervetulleita. Kiitos niistä!