perjantai 8. huhtikuuta 2011

Tohvelileipää

Ciabatta on italiaa ja tarkoittaa tohvelia. Ihana knoppitieto! Ja tohveliltahan se ciabattaleipä näyttää:



Pitkään on pitänyt kokeilla tehdä kyseistä leipää itse ja vihdoin sain aikaiseksi. Tein leivän Kotilieden ohjeella. Tällä reseptillä leivästä tulee varsin suolainen, mutta eipä se itseäni liiemmin haitannut.

Ciabattaa, voita ja herneenversoja, nam!


Ongelma oli pikemminkin se, etten omista yleiskonetta. Niinpä tein alustuksen käsin, varsin rankkaa puuhaa.. Tästä seurasi myös se, ettei taikinaan vatkautunut riittävästi ilmaa, joten valmis leipä ei ollut ihan niin kuohkeaa kuin olisin halunnut. Mutta hyvää kumminkin, parempaa mielestäni kuin kaupan vastaavat. Pitkät kohotusajat siis kannattavat. Ja leivän tosiaan voi tehdä käsin, mutta suosittelen kyllä sitä yleiskonetta, jos sellainen suinkin löytyy. Millaisia leivänleivontakokemuksia muilla on?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat erityisen tervetulleita. Kiitos niistä!