keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Kanaa!

Vaan ei syötävää. Kohta on palmusunnuntai ja virvontalaulun aika. Haluan antaa virpojille jotain muuta kuin karkkia palkaksi. Muistin helpon ja kivan huopa-askartelun kouluavustaja-ajoilta. Se on kana. Vähän kuten hernepussi, mutta riisillä täytetty. Ja kana.

Tein ohjeesta animaation:



Toivottavasti saitte selvän! Ei ehkä mitään mestaritasoa, mm. vähän turhan pikselistä (varsinkin koko näytöllä), mutta toimii kuitenkin. Ja oli sen verran helppo ja hauska tehdä, että lisää ohjeanimaatioita tullee tulevaisuudessakin. Ja niissä voi sitten välttää kaikki ne mokat mitä nyt tapahtui, epätarkoista kuvista lähtien. Tässä animaatiossa "erikoisuutena" taustan vaihtuvat värit...telkkari kun sattui olemaan päällä ja heijastui pöytään, oi voi.

Toivottavasti kanaset kelpaavat virpojille. Vaikka on mulla karkkiakin tarjolla vaihtoehtona. Lapset saavat sitten valita. Kaverit sanoivat, että lapset himoitsevat karkkia, ja että mun kanat jää kakkoseksi (vaikka on nekin ihan kivoja). Saas nähä :)

Tässä vielä kuva valmiista "tuotteista". Muutama vielä tulossa lisää.


Vinkki! Voit tehdä myös isoja kanoja (tai kukkoja!) ja täyttää ne herneillä. Tai sitten voit tehdä kolmisivuisen pyramidin mallisia hernepusseja, jee!

5 kommenttia:

  1. Vau! Tuo stop motion onnistui todella hyvin! Ja hyvältä näyttää ilman zoomia ;)
    Kanaset on kyllä kivoja (tuo musta-turkoosi erityisesti!), varmaan äidit haluaa lastensa valitsevan karkin sijasta kanan :) Mutta lapset ei ehkä niin tee, joten ehkä voit suoraan antaa molemmat, sekä karkki että kana on varmasti paras virpomislahja ever :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Mai! Kuvien laatu kärsi kyllä merkittävästi, kun muutin videon AVI-muotoon. Täytyy testailla, olisiko jokin muu parempi.

    Voi tosiaan olla että joudun luopumaan periaatteestani karkkien suhteen, mutta katsotaan nyt miten kanojen kanssa käy :) Ajattelen kuitenkin, että kana on kiva leikeissä, kun ei oo pelkkä koriste. Voi käyttää vaikka footbaginä! Jos ne ei mee virpojille, niin sitten voi antaa pääsiäiskoristeiksi sukulaisille ja ystäville. Ja voihan olla, ettei virpojia tulekaan, o-ou...

    VastaaPoista
  3. Tilanneraportti palmusunnuntailta: 0 virpojaa, höh :(

    No, osa kanasista sai jo uudet hyvät kodit kuitenkin, joten eivätköhän loputkin uusiin koteihin löydä.

    VastaaPoista
  4. Mä oon edelleenkin kovin hurmaantunut näistä kanoista (ja tietty niistä hamppareista ja kakustakin, mmm). Niin paljon, että tein lahjakanalle kaksi kaveria! Toinen omaa mahtailevan pyrstön ja toinen näyttää muuten vaan vähän vajaalta, mutta ne on ihania! Kiitos siis kanailosanoman levittämisestä <3

    t. Seiska

    Ps. Myös huomenna voi tulla virpojia, sillä vanhan perinteen mukaan palmusunnuntain virpomispalkka tullaan noutamaan vasta pääsiäislauantaina ja nykyään sitäkin vähän oikaistaan. Ja jos ihan tarkkoja ollaan niin palmusunnuntain virpominen on siunauksen ja onnen toivotamista ja pääsiäislauantain noitien kiertelyä ja sillä tavalla pahan poisajamisen varmistelua. Tai näin ainakin luulee ussanope ;)

    VastaaPoista
  5. Seiska: Ihanaa että kana sai ansaitsemansa kaverit sinusta ja uusista kanoista! Kiitos vielä myös hyvästä seurasta ja herkullisesta kakusta :)

    En tiedä olisiko joku halunnut virpoa meitä nyt lauantaina, oltiin pääsiäisen vietossa Tampereella. Mutta juu, ovat nuo virpomis- ja trulliperinteet hieman sekoittuneet. Minua se ei kuitenkaan oikeastaan haittaa, olisin yhtä mieluusti ottanut vastaan siunauksen ja onnen toivottajat kuin pahan karkottajatkin. No, ehkä ensi vuonna..

    VastaaPoista

Kaikki kommentit ovat erityisen tervetulleita. Kiitos niistä!