keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Tuuliset hatut

Tuulihatut ovat ihania, IHANIA! Jotenkin ne olivat vaan jääneet multa unholaan pitkäksi aikaa. Sitten Kinuskikissalta tuli tuulihattuohje ja pakkohan sitä oli heti kokeilla. Hyvä ja helppo ohje taasen, suosittelen. Tuulihatut on pursotettu SLY:ltä saadulla tähtityllalla.



Täytteiksi tein raparperitäytettä makeisiin hattuihin ja Aurajuustotäytettä suolaisiin.


Raparperitäyte

Tarvitaan:
  • 2,5 dl Flora Vispiä
Raparperihilloke:
  • 0,5 l raparperia paloiteltuna
  • 0,5 dl vettä
  • 0,5 dl sokeria

Valmista hilloke. Pese, kuori ja paloittele raparperit. Laita kattilaan kiehumaan sokerin ja veden kanssa. Keitä noin 20 minuuttia kunnes raparperit ovat soseutuneet. Jäähdytä hilloke.

Vaahdota Flora Vispi ja kääntele sekaisin jäähdytetyn raparperihillokkeen kanssa. Täytä halkaistut tuulihatut n. 1 rkl täytettä/hattu.


Aurajuustotäyte

Tarvitaan:

  • Aurajuusto
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g raejuustoa


Notkista tuorejuusto. Sekoita joukkoon raejuusto ja haluamasi määrä murennettua Aurajuustoa. Tällä ohjeella täyettä tulee aika paljon, mutta se menee mukavasti myös esim. paahtoleivän päällä. Nam!

Kumpi iskee itsellesi paremmin, makea vai suolainen tuulihattu? Ja millainen on Sinun suosikkitäytteesi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat erityisen tervetulleita. Kiitos niistä!