Tuulihatut ovat ihania, IHANIA! Jotenkin ne olivat vaan jääneet multa unholaan pitkäksi aikaa. Sitten Kinuskikissalta tuli tuulihattuohje ja pakkohan sitä oli heti kokeilla. Hyvä ja helppo ohje taasen, suosittelen. Tuulihatut on pursotettu SLY:ltä saadulla tähtityllalla.
Täytteiksi tein raparperitäytettä makeisiin hattuihin ja Aurajuustotäytettä suolaisiin.
Raparperitäyte
Tarvitaan:
- 2,5 dl Flora Vispiä
Raparperihilloke:
- 0,5 l raparperia paloiteltuna
- 0,5 dl vettä
- 0,5 dl sokeria
Valmista hilloke. Pese, kuori ja paloittele raparperit. Laita kattilaan kiehumaan sokerin ja veden kanssa. Keitä noin 20 minuuttia kunnes raparperit ovat soseutuneet. Jäähdytä hilloke.
Vaahdota Flora Vispi ja kääntele sekaisin jäähdytetyn raparperihillokkeen kanssa. Täytä halkaistut tuulihatut n. 1 rkl täytettä/hattu.
Aurajuustotäyte
Tarvitaan:
- Aurajuusto
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 200 g raejuustoa
Notkista tuorejuusto. Sekoita joukkoon raejuusto ja haluamasi määrä murennettua Aurajuustoa. Tällä ohjeella täyettä tulee aika paljon, mutta se menee mukavasti myös esim. paahtoleivän päällä. Nam!
Kumpi iskee itsellesi paremmin, makea vai suolainen tuulihattu? Ja millainen on Sinun suosikkitäytteesi?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kaikki kommentit ovat erityisen tervetulleita. Kiitos niistä!