torstai 4. elokuuta 2011

Smoothie

Kesä on muun muassa siksi ihanaa aikaa, että kotimaisia marjoja saa tuoreina. Yleensä marjat katoavat sellaisenaan "tuulen suojaan", koska niin ne ovat mielestäni parhaimmillaan, mutta toisinaan raaskin käyttää niitä leivonnaisissa tai muissa herkuissa. Tällä kertaa vuorossa oli smoothie. Supersimppeli. Ja ah niin makoisa :) Ihana aamu-, väli- tai iltapala!



Smoothie
Tarvitaan:

  • tuoreita marjoja/hedelmiä makusi mukaan (itse käytin tällä kertaa mansikoita), toki myös pakastemarjat kelpaavat mainiosti
  • turkkilaista jogurttia
  • kaurahiutaleita/-leseitä
  • juoksevaa hunajaa
  • (maitoa "ohentajaksi" tarvittaessa)
  • (jäämurskaa, kesällä ihan kunkku)

Smoothieta tehdessäni katson aineksien määrän aina silmämääräisesti. Marjojen ja hedelmien osuus on suunnilleen sama kuin jogurtin. Kaurahiutaleita menee vajaa desi/annos, hunajaa alle ruokalusikallinen/annos. Kokeilemalla selviää parhaat suhteet.

Laita ainesosat kannuun ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi (tehosekoitin/monitoimikonekin toimii tietty, jos omistat sellaisen). Maista seosta, lisää maitoa tai muita aineita tarvittaessa. Nauti heti.

Vinkki! Voit myös käyttää hedelmänä pakastettua banaania. Jää ja hedelmä samassa paketissa! Pakastetun, soseutetun banaanin koostumus on myös mukavan täyteläinen, silloin ohuempikin jogurtti toimii hyvin.

Miltäköhän maistuisi smoothiejäätelö/-jäädyke..?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat erityisen tervetulleita. Kiitos niistä!