tiistai 27. syyskuuta 2011

Coca-Cola kuppikakut



Coca-Colaa kuppikakuissa? Pakkohan sitä oli testata. Näistä tuli melkoisia järkäleitä (hieman nyrkkiä isompia, ohos!). Puolikas kuppikakku oli jo enemmän kuin tarpeeksi, vaikka hyvää olikin. Virheeni oli, että täytin vuoat aivan liian täyteen. Taikina oli tosi kohoavaista ja leviävää. Jos siis mielit tehdä näitä herkkuja, malta laittaa taikinaa kahden kolmasosan sijasta vain puoleen väliin vuokaa, tai jopa vähän alle. Ohje (englanniksi) täällä.

Lopputuloksesta on sanottava, että kuppikakut olivat todella suklaisia, kuohkeita ja täyteläisiä samalla kertaa. Vähän kuten kahviloissa, mutta maultaan parempia. Coca-Cola ei juurikaan maistu, itse maistoin sen koska tiesin leivonnaisen sitä sisältävän. Täytyy jatkossa kokeilla vaaleita kuppikakkuja esimerkiksi sitruunalimulla. Myös näitä teen todennäköisesti toistekin. Kokeilemisen arvoinen juttu!

2 kommenttia:

  1. Onpa näyttävät! Tuota reseptiä pitänee testata.

    VastaaPoista
  2. Juu, näyttäviä ovat, myös pienemmässä, kohtuullisessa koossa. Suosittelen kyllä kokeilemaan. Se on ilmeisesti tuo hiilihappoinen juoma kun saa taikinan kohoamaan mielettömästi ja tekee valmiin leivonnaisen koostumuksesta täyteläisen. Värikin on ihanan tumma. Ja on hyvää! Kerro ihmeessä sitten miten meni!

    VastaaPoista

Kaikki kommentit ovat erityisen tervetulleita. Kiitos niistä!