maanantai 13. kesäkuuta 2011

Korvapuusteja

Parasta pullaa ovat mielestäni korvapuustit ja dallaspullat. Tällä kertaa tein ensimmäistä lajia kurssikavereille, hyvin kävi kaupaksi.


Ohje on varsin perus. Se on sama melkein jokaisessa keittokirjassa. Tämän ohjeen otin kuitenkin Salaiselta Leivontaystävältä saadusta tiskirätistä, jossa on pullataikinan ohje. Näin se kuuluu:

Pullataikina

Tarvitaan:
  • (2 kananmunaa)
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 50 g hiivaa
  • 5 dl lämmintä maitoa
  • 1,5 l vehnäjauhoja
  • 2 dl margariinia
Lisäyksenä:
  • kananmunaa voiteluun

Sekoita muna, mausteet ja murennettu hiiva. Lisää lämmin maito, sulatettu margariini ja jauhot. Kohota hyvin. Leivo pullat, kohota ja voitele munalla. Paista 225 asteessa kypsäksi.

Mikäli teet korvapuusteja, tarvitset lisäksi voita tai margariinia täytteeksi (en nyt muista paljonko itse käytin ehkä 150 g, kokeilemalla selviää), sekä sokeria ja kanelia. Korvapuusteja tehdessäsi jaa taikina kahteen osaan. Kauli kumpikin osa n. sentin paksuiseksi levyksi. Levitä kauttaaltaan ohuelti levyn päälle pehmennyt rasva, ripottele rasvan päälle tasaisesti hienoa sokeria ja kanelia. Rullaa levyt ja leikkaa pötköt n. 4 sentin levyisiksi paloiksi. Laita palat uunipellille leivinpaperin päälle. Litistä paloja peukaloilla pitkittäin palan keskikohdasta, tällöin korvapuusti leviää alhaalta ja rullan kerrokset tulevat kauniisti näkyviin. Anna kohota hyvin (useitakin tunteja, jos mahdollista). Voitele kananmunalla, ripottele halutessasi päälle raesokeria. Paista 225 asteessa n. 8-10 minuuttia.

Olen laittanut taikinan kananmunat sulkuihin, sillä ne eivät ole välttämättömät. Itse käytin taikinassani kevytmaitoa ja margariinin tilalla voita (näin melkeinpä aina). Tuore pulla on kyllä oikeastaan aina hyvää, niin nytkin. Pistäkääpä tekin pullat tulemaan, se piristää koleankin kesäpäivän!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat erityisen tervetulleita. Kiitos niistä!