keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Banoffee, eli banaanitoffeekakku



Helppo ja nopsa no-bake -herkku. Tosi makea, mukavan kermainen ja banaaninen. Taattua kamaa makeannälkään. Itselläni oli varsin rankka päivä ja halusin jotain ihanaa nopeasti ja vaivatta. Kiepsautin banoffeen ja johan mieli kirkastui :) Idean banoffeesta ja osan aineksistakin sain Salaiselta Leivontaystävältäni. Kiitos Slyni!


Banoffee (aika monelle)
Tarvitaan:
  • 300 g digestivekeksejä
  • 100 g voita
  • (2 rkl pähkinä-suklaalevitettä, ei varsinaisesti tarvita, laita jos tykkäät!)
  • 1 tlk/397 g makeutettua maitotiivistettä, karamellisoitua (huom! Tämä on siis sitä kondensoitua, makeutettua maitotiivistettä, mutta vielä lisäksi jo karamellisoitua eli valmiiksi kokoon keitettyä. Tällöin tölkkiä ei tarvitse erikseen keittää, sillä tuote on jo kinuskia. Jos käytät karamellisoimatonta kondensoitua makeutettua maitotiivistettä, keitä tölkkiä reilussa kiehuvassa vedessä kolme tuntia, lusikoi pohjan päälle ja jäähdytä!)
  • 3-4 banaania
  • 2,5 dl Flora vispiä
  • vaniljasokeria
  • kaakaojauhetta

Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita keksimuruihin, sekoita joukkoon myös pähkinä-suklaalevite. Painele keksiseos irtopohjavuoan (halkaisija 18-24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä päälle valmis karamellisoitu maitotiiviste ts. kinuski. Viipaloi kinuskin päälle 2/3 banaaneista (tai kaikki, jos et halua banaania kakun päälle). Vatkaa Flora vispi ja mausta vaniljasokerilla, levitä banaanien päälle. Koristele kakku halutessasi banaaniviipaleilla ja siivilöi pinnalle kaakaojauhetta.

Käytin tässä pientä irtopohjavuokaa, 18 cm halkaisijaltaan. Siksi kermaa näyttää olevan noin valtavasti. Syödessä kuitenkin tuntui, että ainekset ovat aika kivasti tasapainossa ja henkilökohtaisesti tykkään korkeista kakuista. Tosin kakku saattaa olla helpommin käsiteltävä, jos sen tekee isompaan vuokaan.

Vinkki! Itse ajattelin seuraavalla kerralla tehdä kyseisen herkun annosmaljoihin. Keksin ja voin määrää ehkä silloin hieman vähennän, mutta keksiseosta ajattelin kuitenkin tehdä, se on mielestäni parempaa ja koostumukseltaan kivempaa kuin pelkät murustellut keksit (tietysti, siinä on voita..). Voisi myös kokeilla "offeeta" jollakin muulla hedelmällä kuin banaanilla, kuten esimerkiksi persikalla tai sitten vaikkapa marjoilla. Mansikat ovat nyt just ihania. Uusia herkkuhetkiä siis luvassa..

2 kommenttia:

  1. Kiitokset aivan ihanista SLY-lähetyksistä! Et arvaakkaan kuinka paljon niistä on iloa ollut, koko perheen voimin odotettu :D
    Salaisuus säilyi loppuun asti, en ole hoksannut, enkä hoksaa vieläkään, mihin olet kommentoinut omalla merkilläsi :D
    Todellinen aarrearkku tämä blogisi on, aiemmin en ole tainnut täällä vierailla näin ajan kanssa! :) Lamppu-postaus oli upea!!!
    Sanomattoman suuret kiitokset!!!!

    VastaaPoista
  2. Pampula: Kiitos! Ihana kuulla, että lähetykset olivat mieluisia! Ja hyvä että salaisuus säilyi, olin siitä jopa vähän huolissani :D

    Mukavaa myös, että ehdit vierailla blogissa, tervetuloa uudestaankin! :)

    VastaaPoista

Kaikki kommentit ovat erityisen tervetulleita. Kiitos niistä!