keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Kakku vai tikkari?

Eiku kakkutikkari! Kaikkea ne Ameriikassa keksivät :)

Postaustoiveissa toivottiin ompeluksia, joita viimeksi tulikin, ja sitten seuraavaksi toivottiin sisustusnikkarointia. Sellaista ei kuitenkaan valitettavasti ole varastossa, joten tällä haavaa saatte herkkuja, tässä tapauksessa eräänlaista nikkarointia sekin.


TasteSpottingia on kiittäminen siitä, että löysin kakkutikkari-idean. Sieltä ensimmäisen kerran ne bongasin ja ihastuin tyystin, houkuttelevia maku- ja mallivaihtoehtojakin löytyi vaikka millä mitalla. Pitkään olin tikkareiden tekoa suunnitellut, en vaan ollut saanut aikaiseksi. Kun sain kuulla, että ystäväni Mai oli myös haaveillut jo jonkin aikaa kakkutikkareiden väkästelystä, aloimme yhdessä tuumasta toimeen. Aikamoista askartelua se olikin!

Perhostikkari:
banaanikakku rommivoikreemillä
kuorrutteena talous- ja maitosuklaa
koristeena keltaisella elintarvikevärillä värjättystä sokerimassasta tehty perhonen,
sekä syötävä kultapöly

Kakkutikkareita varten tarvitaan kakkupohja. Meillä oli käytössämme Main leipoma red velvet-kakku, sekä leipomani ihan tavallinen sokerikakkupohja ja banaanilla höystetty sokerikakkupohja (taikinaan lisätty ihan vaan muussattu banaani). Kakkupohjan lisäksi tarvitaan jonkinlainen kuorrute, meillä oli käytössämme voikreemikuorrutteita, makuina vanilja ja minttu (Mai) sekä Baileys-suklaa ja rommi (minä). Tikkareiden kuorrutteeksi tarvitaan sulatettua suklaata ja haluttuja koristeita. Lisäksi tarvitaan tikkarin tikkuja/konvehtivuokia.

Tähtitikkari:
sokerikakku Baileys-suklaavoikreemillä
kuorrutteena sinisellä elintarvikevärillä (geeli!) värjätty valkosuklaa
koristeena sokerimassasta tehdyt tähdet

Pinkki perhonen:
red velvet-kakku vaniljavoikreemillä
kuorrutteena taloussuklaa
koristeena punaisella elintarvikevärillä värjätystä sokerimassasta tehty perhonen,
sekä syötävät koristehelmet (kiinnitetty taloussuklaalla)

Teimme täytteet varsin summanmutikassa, mutta perusvoikreemiin tarvitaan huoneenlämpöistä voita ja tomusokeria (esimerkkimäärät isohkoon satsiin: 125g voita ja 2 dl tomusokeria). Suklaan maun saa kaakaojauheesta, Baileyskreemissä käytin likööriä, rommissa rommiaromia, mintun maun saa aikaan piparminttuaromilla, vanilja-aromilla vaniljan maun jne. Mielikuvitus on tässä rajana! Ainakin itse tein kuorrutetta vähän liikaa, joten kannattaa alottaa pienestä määrästä. Kuorrutteen koostumuksen on hyvä olla levittyvää, muttei liian löysää. Kannattaa mieluummin jättää kreemi vaikka vähän tönköksi kuin liian löysäksi, jos ei ole varma.



Sitten hommiin:
  • Murustele kakkupohja ja sekoita muruset kuorrutten kanssa niin, että kakkumassaa on helppo muotoilla. Pyörittele massasta palloja. Anna jähmettyä jääkaapissa jonkin aikaa.
  • Sulata suklaa vesihauteessa. Ota tikkarin tikku ja tee sillä reikä kakkupalloon, kasta tikku sulaan suklaaseen ja laita tikku palloon paikoilleen. Anna jähmettyä hetki.
  • Pyöräytä pallo tikusta kiinni pitämällä sulassa suklaassa. Laita tikku palloineen päivineen kuivumaan, mielellään pystyasentoon. Tässä ovat kukka-asetelmissa käytettävät oasis-sienet hyviä!
  • Tee haluamasi lisäkoristelut.
  • Jos sinulla ei ole tarvittavia tikkuja, tee niin kuin me teimme kun tikut loppuivat. Pyöräytä kakkupallot lusikkaa/haarukkaa/hammastikkuja apuna käyttäen suklaassa ja aseta ne leivinpaperin päälle kuivumaan tai suoraan konvehtivuokiin.
Sydänpallot:
banaanikakku rommivoikreemillä
kuorrutteena talous- ja maitosuklaa
koristeena punaisella elintarvikevärillä värjätystä sokerimassasta tehdyt sydämet,
syötävä kultapöly ja Fazerin Tutti Frutti Crush

  • Tadaa, herkku on valmis! Ihastele ja nauti!



Ovat (taas) melkoisen makeita, mutta hauskoja, kauniita ja herkullisia. Makuvaihtoehtojakin voi helposti tehdä monta samasta kakkupohjasta, kun vaihtelee voikreemin makua. Joko tekee mieli askarrella?

1 kommentti:

  1. mielenkiintoista ja varmasti syntisen hyväää....... isoäiti

    VastaaPoista

Kaikki kommentit ovat erityisen tervetulleita. Kiitos niistä!