sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Kankaiset kannet



Hullaannuin vallan kun kirpparilta löytyi Riihimäkipurkkeja kohtuuhintaan. Sitten sain niitä vielä lisää äidiltä ja anopilta, mahtavaa! (Riihimäki- tai ilvespurkit ovat siis jo toimintansa lopettaneen lasitehtaan, Riihimäen Lasin valmistamia hyvälaatuisia lasisipurkkeja. Purkkeja on eri kokoisia, mutta usein juuri kuvassakin olevia isoja purkkeja löytyy helpoimmin. Tunnuksena purkeissa on ilves tai apila, myös RIIHIMÄKI-teksti saattaa löytyä.) Osa purkeista tuli heti käyttöön, osa vielä odottelee loppusijoitustaan.

Perheessämme syödään päivittäin puuroa ja hiutalerasiat ovat käytännön syistä kokoa ajan esillä. Harmistuin rumiin ja epäkäytännöllisiin pahvipakkauksiin, Riihimäkipurkit toivat vastauksen. Hiutaleita mahtuu purkkiin reilusti, niitä on mukava ottaa, ja nyt myös näkee milloin tarvitaan täydennystä. Kannet kuitenkin purkeista puuttuivat. Koska hiutaleet eivät tarvitse tiivistä suojaa säilyäkseen, tein purkkeihin kannet kankaasta. Näin hiutaleet ovat mm. pölyltä suojassa ja saipahan keittiökin kaunistusta.




Leikkasin kansia varten halkaisijaltaan  n. 10 cm purkin suuaukon halkaisijaa reilummat ympyrät. Huolittelin ympyröiden reunat, tein käänteet ja pujottelin käänteisiin kuminauhat hakaneulaa apuna käyttäen. Ompelin kuminauhojen päät yhteen, ja siinä kannet sitten olivatkin. Ensimmäistä kokeilukantta varten olin leikannut liian pienen ympyrän eikä se riittänyt kunnolla näihin isoihin purkkeihin. Pienempään purkkiin se kuitenkin sopi, avot - kansi sokeripurkille. Kivasti mielestäni kyllä onnistuivat, oikein ilahdun aina puuroa laittaessani :)



Tumma kangas valkoisilla "pampuloilla" on Ikeasta, muut kankaat ovat kierrätyskamaa vanhoista lakanoista ja tyynyliinoista. Kuminauha oli jostain vanhoista verkkareista pelastettu. Kannatti säästää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat erityisen tervetulleita. Kiitos niistä!